Horecasector ziet omzetcijfers stijgen in het tweede kwartaal

Hotels, restaurants en cafés hebben een goed tweede kwartaal achter de rug. In dit kwartaal zagen zij de omzet stijgen met 2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Het volume, oftewel het aantal consumpties en overnachtingen, nam toe met een half procent. Deze cijfers lagen volgens het CBS in de lijn der verwachtingen, aangezien de omzetcijfers van de horeca al meer dan vier jaar ononderbroken toenemen.

Vooral de fastfoodrestaurants, waaronder we snackbars, lunchrooms maaltijdbezorgservices en ijssalons verstaan, hebben goede zaken gedaan. Zij zagen hun omzet gezamenlijk stijgen met 2,5 procent. De fastfoodsector werd op de voet  gevolgd door de cafés, die zagen hun omzet stijgen met 2,2 procent. Hotels, mede door het ontvangen van meer toeristen én zakelijke klanten, boekten 1,8 procent hogere omzetcijfers. Restaurants sloten de rij met een stijging van ‘slechts’ 1,4 procent.

Geef een reactie