Grote bedrijven beloven verbetering in betaalgedrag naar kleine leveranciers

Meer en meer grote bedrijven sluiten zich aan bij het initiatief Betaalme.nu. Dit initiatief, ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, heeft als doel om een betalingstermijn van maximaal 30 dagen tot de norm te maken. Het gaat hierbij vooral om betalingen van grote bedrijven naar MKB-ondernemers. Deze ondernemers zijn vaak de dupe van het te laat betalen van facturen, wat de groei van deze bedrijven belemmert.

Inmiddels hebben al 50 grote bedrijven zich aangesloten bij het initiatief. Onder andere Heineken, Rabobank, Schiphol, Shell en Philips behoren tot de aangesloten bedrijven. Zij en de rest van de 50 bedrijven hebben op de site van het initiatief manifesten geplaatst waarin zij aangeven hoe zij precies hun betaalgedrag richting MKB-ondernemers gaan verbeteren.

Geef een reactie